„Žene u sektoru bezbjednosti“: Podgorica kao središte važnog dijaloga

Ne propustite priliku da postanete deo ključnog događaja koji promoviše osnaživanje žena u sektoru bezbednosti!

7
„Žene u sektoru bezbjednosti“: Podgorica kao središte važnog dijaloga
- Sponzor članka -hikvision srbija

Podgorica, 30. oktobar 2024. – Bez žena u sektoru bezbednosti, pitanje ravnopravnosti ostaje samo prazna retorika. Upravo zato, Asocijacija menadžera bezbjednosti Crne Gore pokreće ozbiljan dijalog o ulozi žena u ovom sektoru, na konferenciji „Žene u sektoru bezbjednosti“, koja će se održati u hotelu CUE u Podgorici.

Ovaj događaj okuplja najuticajnije ličnosti iz odbrane, policije, civilnog vazduhoplovstva i bankarskog sektora, i postavlja jedno ključno pitanje – kako osnažiti žene da budu ravnopravne učesnice u svim segmentima bezbednosti? Konferenciju otvara Dragan Radulović, predsednik Asocijacije menadžera bezbjednosti Crne Gore, uz podršku Jelenke Andrić, predsednice Odbora za rodnu ravnopravnost Crne Gore.

Šta vas očekuje?

Učesnici će imati priliku da prate tri panel diskusije koje obrađuju najvažnije teme o ulozi žena u bezbednosti. Milica Minić, iskusna moderatorka, vodiće panel diskusije koje će okupiti najistaknutije profesionalce.

lideri u bezbednosti - žene u bezbednostiPrva panel diskusija pod nazivom Razgovor sa liderima, okupiće vodeće aktere kao što su Dragan Krapović, ministar odbrane Crne Gore, Zoran Brđanin, direktor Uprave policije Crne Gore, Ivan Šćekić, direktor Agencije za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore, i Roko Tolić, izvršni direktor Aerodroma Crne Gore. Njihove diskusije će otvoriti vrata dubljem razumevanju ključnih izazova sa kojima se lideri u bezbednosti suočavaju u Crnoj Gori i regionu.

KO KAŽE DA NE MOGU? ŽENE U SEKTORU BEZBEDNOSTI

Druga panel diskusija, „Žene lideri u bezbjednosti: Inspirativne priče o uspjehu“, baviće se važnim pitanjem osnaživanja žena na rukovodećim pozicijama. Govornice kao što su Olivera Injac, bivša ministarka odbrane Crne Gore i trenutna gradonačelnica Podgorice, Vesna Ratković, bivša pomoćnica ministra pravde i profesorica na Univerzitetu Mediteran, Jadranka Vojinović, sekretarka Ministarstva odbrane Crne Gore, te Jelena Vešović, direktorica direkcije za bezbjednost CKB banke, podijeliće svoje priče o uspehu i profesionalnom razvoju.

žene u sektoru bezbednosti

Treća panel diskusija pod nazivom „Žene u policiji, vojsci i civilnom vazduhoplovstvu: Izazovi usklađivanja profesionalnog i privatnog života“ fokusiraće se na iskustva žena u bezbednosnom sektoru. Panelisti kao što su potpukovnica Sanja Pejović, vršilac dužnosti načelnice Kabineta načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, Aleksandra Mihailović, načelnica Odsjeka za borbu protiv droge – Sektor za borbu protiv kriminala, Jelena Albijanić Tomić, Policijska akademija, Ljubica Vujanović, savjetnica za vazduhoplovnu bezbjednost u Agenciji za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore, Milica Milošević  – rukovoditeljka centra za obuku, Aerodoromi Crne gore pružiće vredan uvid u izazove s kojima se žene susreću dok balansiraju karijeru i privatni život u ovoj zahtevnoj profesiji.

zene u bezbednostiKonferencija počinje registracijom učesnika u 8:30, dok je svečano otvaranje planirano za 9:00 sati. Ovaj događaj pruža jedinstvenu priliku za umrežavanje, razmenu iskustava i jačanje veza između profesionalaca iz različitih sektora.

Ne propustite priliku da postanete deo ključnog događaja koji promoviše osnaživanje žena u sektoru bezbednosti!

Pridružite se, jer budućnost bez žena nije budućnost kakvu želimo.

5/5 - (1 vote)
Prethodni članakHaker stavio na prodaju kompanijske podatke: Cisco se oglasio povodom incidenta