BEZBEDNOST BEZ KOMPROMISA: Zašto je Abu Dabi najatraktivniji grad za život?

U svetu gde bezbednost i kvalitet života postaju sve važniji, Abu Dabi se ističe kao najsvetlija tačka - najbezbedniji grad na planeti za 2024. godinu. Njegov impresivan Globalni indeks kvaliteta života, zajedno sa izvanrednim zdravstvenim i obrazovnim sistemima, čini ga ne samo privlačnom destinacijom za bogate i uspešne, već i mestom gde svako može uživati u stabilnom i sigurnom okruženju.

1
BEZBEDNOST BEZ KOMPROMISA: Zašto je Abu Dabi najatraktivniji grad za život?
Photo: Tripadvisor
- Sponzor članka -hikvision srbija

Glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata – Abu Dabi, proglašen je za najbezbedniji grad na svetu, pa tako i za 2024. godinu, prema Globalnom indeksu kvalitete života od strane Economist Intelligence Unit (EIU) i Numbeovom indeksu bezbednosti.

SMART GRADOVI = BEZBEDNI GRADOVI?

Kako je postigao impresivnih 88,2 poena, Abu Dabi ne samo da je zadržao svoju najvišu poziciju na globalnoj listi bezbednosti, već se i pojavio kao grad koji je najprikladniji za život u regionu Bliskog istoka i Severne Afrike (MENA).

MENA – Veća bezbednost – veći životni standard

Nizak indeks kriminala u gradu od 11,8 ističe njegove efikasne bezbednosne mere na nacionalnom nivou, doprinoseći njegovom izuzetnom životnom standardu. Pored toga, zdravstveni i obrazovni sistemi Abu Dabija, koji uključuju preko 3.323 zdravstvene ustanove i 12.922 licencirana lekara, igraju vitalnu ulogu u poboljšanju uslova života u gradu.

Vodi globalnu rang-listu bezbednosti

Najbolje rangirani zdravstveni sistem poboljšava životni status Abu Dabija na globalnom nivou. Pored toga, nudi izuzetne obrazovne kapacitete, povećavajući kvalitet i omogućavajući lagodan i komforan život.

Niske stope kriminala čine ga izuzetno bezbednom i mirnom destinacijom pir čemu glavnu ulogu ima dobro osmišljeni koncept organizacije bezbednosti, primene mera i vrhunska tehnologije koja postavlja etalon za globalna poređenja i primenu u drugim delovima sveta.

UAE - SecuritySEE
Photo: Bargo

Abu Dabi vodi region MENA – Koje su karakteristike najprikladnijeg grada za život?

  • Stabilno upravljanje obezbeđuje život visokog kvaliteta.
  • Globalno priznanje za posvećenost blagostanju i dobrobiti stanovništva
  • Kulturna inkluzivnost – verska tolerancija i multikulturalizam – miran suživot ljudi različitih vera i kultura
  • Stalna unapređenja u zdravstvu i obrazovanju podižu status Abu Dabija
  • Niska stopa kriminala
  • Investicije u bezbednost tehnologije i inovacije
  • Upotreba visokosofisticiranih sistema obezbeđenja
  • Snažno prisustvo policije i napredni sistemi nadzora
  • Efikasno sprovođenje zakona
  • Ulaganje u održive tehnologije
  • Investicije u zelene inicijative i održive projekte, poput Masdar City-ja

10 najbezbednijih gradova na svetu!

Prema rang listi, ništa mane jen zaostaje ni Dubai, koji se pozicionirao kao drugi grad koji je najprikladniji za život u regionu MENA i peti u svetu po bezbednosti, naglašavajući posvećenost UAE stvaranju bezbednog okruženja. Ako mislite da granice postoje, pročitajte na tekst u nastavku:

SAMO JE NEBO GRANICA: DUBAI – EKSPERIMENTALNI GRAD BUDUĆNOSTI

Drugi gradovi u Zalivu, kao što su Kuvajt, Doha i Bahrein, napravili su značajan napredak na rang listi, što odražava sveukupni napredak regiona. Liderstvo Abu Dabija na ovim rang listama postavlja visoko merilo za gradove širom sveta, što ga čini jednim od najbezbednijih mesta na svetu za život i posetu.

rang lista bezbednih gradova 2024
Photo: source: Bargo

Rang lista sa ocenama – TOP 10

  1. Abu Dabi, UAE – 88,2
  2. Adžman, UAE – 84,2
  3. Doha, Katar – 84,0
  4. Tajpej, Tajvan – 83,7
  5. Dubai, UAE – 83,6
  6. Ras al Haima, UAE – 82,9
  7. Muskat, Oman – 80,6
  8. Hag, Holandija – 79,7
  9. Minhen, Nemačka – 79,5
  10. Trondhajm, Norveška – 79,4

Ovi gradovi se ističu po niskoj stopi kriminala, snažnim bezbednosnim merama i stabilnoj upravi, što ih čini najbezbednijim gradovima na svetu. Bilo da planirate putovanje ili razmišljate o selidbi, imajte na umu da ovih 10 najbezbednijih gradova na svetu nude mir i bezbedno okruženje za stanovnike i posetioce.

PAMETNI GRADOVI: TOP 12 NAJBOLJIH NA SVETU – NOVA DIMENZIJA STVARNOSTI 2023

TOP 5 gradova u kojima se najkvalitetnije živi:

  1. Abu Dhabi
  2. Dubai
  3. Kuvait
  4. Doha
  5. Bahrein

Abu Dabi je takođe bio na prvom mestu u svetu na Indeksu bezbednosti, dok je Dubai zauzimao peto mesto.

8 godina zaredom…

Abu Dabi, živahna prestonica UAE, ponovo je proglašen za najbezbedniji grad na svetu osmu godinu zaredom. Izveštaj je podeljen sa najnovijim Globalnim indeksom kvaliteta života od strane Economist Intelligence Unit (EIU) i Numbeo Global Rankings za 2024 uključujući i Top 5 gorenavedenih gradova. Oni maju visoke ekonomske, infrastrukturne i zdravstvene standarde, što ih čini atraktivnim mestima za život ne samo zbog luksuza i bogatstva, već i zbog celokupnog kvaliteta života i bezbednosnih mera koje se primenjuju na široku populaciju. Global Liveability Index i Numbeo’s Safety Index uzimaju u obzir ove elemente prilikom rangiranja, a ne samo bogatstvo i luksuz koji pojedinci mogu sebi priuštiti.

Ako ste se odlučili za život u UAE ili da psoetite jedan od ovih najbezebdnijih gradova koji nude vrhunski kvalitet života onda obavezno pročitajte i naredni tekst:

Šta je NELEGALNO u UAE?: Od Dubajia do Abu Dabija

 

Ako birate mesto za život, birajte pametno!

Kada planirate putovanje ili selidbu, davanje prioriteta bezbednosti je ključno da biste smanjili stres i neizvesnost. Složićete se da je istraživanje novog grada uzbudljivo, ali briga o bezbednosti ne treba da bude stavljena u drugi plan.

Stope kriminala variraju širom sveta, pri čemu neki gradovi predstavljaju veći rizik od drugih, što potencijalno utiče na vaše iskustvo. Međutim, mnogi gradovi nude bezbedno okruženje u kome možete bezbrižno uživati u lokalnoj kulturi i stilu života. Ovi najbezbedniji gradovi na svetu poznati su po niskoj stopi kriminala, snažnoj policiji i stabilnim vladama, što ih čini idealnim i za turiste i za stanovnike koji traže mir.

Svakako, to ne znači da vam se baš ništa ne može dogoditi, samo su šanse značajno manje. Apsolutna bezbednost ne postoji, ali zato možete pratiti smernice i savete koji nude viši nivo zaštite. Sa tim u vezi pratite naš magazin, i saznajte brojne korisne načine da budete sigurni.

SAVETI ZLATA VREDNI: Kako ostati bezbedan u taksiju? TOP 12 za SPOKOJNU VOŽNJU!

Rate this post
IZVORBargo
Prethodni članakEksplozija u čačanskoj fabrici: Četiri osobe povređene, radnici evakuisani