Pripremite se za promene: Šta vas očekuje na X Međunarodnom forumu “Bezbednost za budućnost 2024”

Svet se brzo menja, a sa njim i pristup bezbednosti. X Međunarodni forum „Bezbednost za budućnost 2024” pruža priliku da se istraže inovacije i rešenja koja oblikuju budućnost bezbednosti. Evo šta vas očekuje

67
Pripremite se za promene: Šta vas očekuje na X međunarodnom forumu “Bezbednost za budućnost 2024”
- Sponzor članka -hikvision srbija

Predstojeći X Međunarodni forum „Bezbednost za budućnost 2024, koji će se održati 27. i 28. septembra u Hotelu M u Beogradu, okuplja stručnjake iz oblasti bezbednosti, obrazovanja i tehnologije, sa posebnim fokusom na dva aktuelna pitanja: bezbednost obrazovnih ustanova i primenu veštačke inteligencije (AI) u savremenim bezbednosnim sistemima. Forum će pružiti priliku za razmenu iskustava i uvida između lidera iz industrije, vladinih tela i akademskih krugova, sa ciljem pronalaženja novih i efikasnijih rešenja za zaštitu ljudi i imovine u dinamičnom okruženju današnjice.

Kao deo ovog foruma,  stručna rasprava „Bezbednost u obrazovnim ustanovama Republike Srbije“ će se osvrnuti na sve veće izazove sa kojima se škole i univerziteti suočavaju, kao i na sve učestalije pretnje, uključujući lažne dojave o bombama.

Takođe, prisutni će moći da prisustvuju brojnim panel diskusijama i okruglom stolu čiji je fokus na primeni veštačke inteligencije u bezbednosnim sistemima.

Bezbednost obrazovnih ustanova: Potreba za unapređenjem standarda

Pažnja će biti posvećena izazovima sa kojima se suočavaju škole i univerziteti, s obzirom na rastući broj bezbednosnih pretnji u ovim ustanovama. Razgovor će se fokusirati na uvođenje naprednih tehnoloških rešenja, poboljšanje bezbednosnih procedura i sprovođenje preventivnih mera. Panelisti će razgovarati o tome kako najbolje zaštititi decu i mlade, te kako implementirati bezbednosne standarde koji će osigurati bezbedno okruženje za učenje.

BEZBEDNOST U OBRAZOVNIM USTANOVAMA 1Moderator stručne rasprave biće Dr Milica Mladenovićdirektorka S4 GloSec Globalna Bezbednost. Među panelistima su izvanredni govornici sa bogatim iskustvom u ovoj oblasti:

  1. Prof. dr Svetlana Stanarević, Fakultet bezbednosti Univerzitet u Beogradu
  2. Darko Dimitrijević, direktor OŠ „Olga Milošević”
  3. Slađana Ilić, nastavnik OŠ „Duško Radović”
  4. Nemanja Miladinović, učitelj OŠ „Danilo Kiš”
  5. MUP RS, inspektor za rad sa maloletnicima

Forum će pružiti izlaganje konkretnih rešenja, multidisciplinarno, uključivanjem Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva prosvete, kao i predstavnika obrazovnih ustanova i lokalnih zajednica.

Obrazovne institucije zahtevaju specifične mere zaštite, a rasprava će obuhvatiti sledeće ključne oblasti:

  • Upravljanje vanrednim situacijama:
  • Zaštita lica i imovine
  • Bezbednost i zdravlje na radu
  • Zaštita od požara i eksplozija.
  • Opasnosti od oružja u obrazovnim ustanovama

ZA OKRUGLIM STOLOM

okrugli sto diskusija

U nastavku foruma, učesnici će imati priliku da prisustvuju okruglom stolu posvećenom inovacijama u primeni veštačke inteligencije u savremenim bezbednosnim sistemima – „Istine i mitovi o primeni veštačke inteligencije u sistemima bezbednosti”

Ovaj deo programa je posebno značajan jer predstavlja priliku da se čuju najnoviji uvidi o upotrebi AI tehnologije u prepoznavanju i prevenciji pretnji, kao i o načinu na koji ove tehnologije mogu unaprediti efikasnost bezbednosnih sistema. Tema diskusije obuhvatiće tehničku i fizičku zaštitu, sajber bezbednost, kao i aspekte zaštite i zdravlja na radu, zaštite od požara i eksplozija. U svetlu savremenih pretnji, važnost zaštite životne sredine, upravljanja rizicima i kriznog menadžmenta postaje sve očiglednija, a uloga veštačke inteligencije u ovim oblastima je u porastu, iako se još uvek razvija.

OKRUGLI STO ISTINE I MITOVI O PRIMENI VESTACKE INTELIGENCIJE U SISTEMIMA BEZBEDNISTINa okruglom stolu učešće će uzeti istaknuti stručnjaci koji će podeliti svoja saznanja i stavove:

  • Branko Marković – savetnik za digitalnu transformaciju, specijalizovan za pametne gradove, bezbednost, GDPR, industriju 4.0, IoT i rešenja bazirana na veštačkoj inteligenciji
  • Petar Mijatović – advokat i stručnjak za zaštitu podataka, sa posebnim fokusom na primenu GDPR-a
  • Nikola Simić – direktor kompanije ANNI zaštita
  • Dragan Jocić – menadžer za zdravlje, sigurnost i zaštitu na radu (HSE)

Diskusija će istražiti kako veštačka inteligencija može poboljšati, ali i predstavljati potencijalne rizike za razne segmente bezbednosnih sistema. Biće razmatrane najbolje prakse za integraciju AI u postojeće sisteme, uz poseban naglasak na značaj ljudskog faktora.

Ovaj okrugli sto ima za cilj da odgovori na ključno pitanje – kako osigurati bezbednost koristeći napredne tehnologije, uz poštovanje etičkih normi i prava pojedinaca?

Očekuje vas aktivna i dinamična diskusija, u kojoj će se analizirati primeri uspešne i neuspešne integracije veštačke inteligencije u bezbednosne procese. Publika će imati priliku da se uključi, postavlja pitanja i doprinese ovoj važnoj temi, čime se stvara platforma za razmenu ideja i rešenja.

Sažetak i perspektive

X Međunarodni forum „Bezbednost za budućnost 2024“ pruža jedinstvenu priliku za stručnjake iz regiona da se upoznaju sa najnovijim trendovima u oblasti bezbednosti i tehnologije. Učesnici će imati priliku da čuju inspirativne govore, prisustvuju dinamičnim diskusijama i okruglim stolovima, i saznaju više o inovativnim rešenjima koja će oblikovati budućnost bezbednosti.

VIDIMO SE!

Povezane teme:

Deset godina inovacija i ekspertize: Pridružite se jubilarnom X Međunarodnom forumu „Bezbednost za budućnost 2024′“

Bezbednost i savremeno oružje: Šta nas čeka?: Saznajte više na panel diskusiji u okviru X Međunarodnog foruma „Bezbednost za budućnost”

 

5/5 - (2 votes)
Prethodni članakBezbednost i savremeno oružje: Šta nas čeka?: Saznajte više na panel diskusiji u okviru X Međunarodnog foruma „Bezbednost za budućnost”
Sledeći članakOdržan International Security Expo 2024 – ISE