Bezbednost i savremeno oružje: Šta nas čeka?: Saznajte više na panel diskusiji u okviru X Međunarodnog foruma „Bezbednost za budućnost”

Panel diskusija „Bezbednost u eri savremenog oružja, mogućnosti, pretnje, posledice“ otvoriće vrata razmatranju ključnih pitanja vezanih za savremene bezbednosne izazove. U okviru 10. jubilarnog međunarodnog foruma „Bezbednost za budućnost 2024“, stručnjaci iz različitih oblasti raspravljaće o potencijalnim pretnjama i mogućnostima koje donosi nova era oružja.

47
Bezbednost i savremeno oružje: Šta nas čeka?“ Saznajte više na panel diskusiji u okviru X Međunarodnog foruma „Bezbednost za budućnost”
- Sponzor članka -hikvision srbija

Na X Međunarodnom forumu „Bezbednost za budućnost 2024“, okupljaju se eminentni stručnjaci i lideri iz oblasti bezbednosti kako bi raspravili o ključnim izazovima i mogućnostima savremenog društva. Ovaj forum obuhvata niz panel diskusija, svaka posvećena različitim aspektima bezbednosti u kontekstu globalnih promena i tehnološkog napretka. Među brojnim temama, posebno se izdvaja diskusija koja će se baviti implikacijama modernog oružja i njegovim uticajem na bezbednost.

Deset godina inovacija i ekspertize: Pridružite se jubilarnom X Međunarodnom forumu „Bezbednost za budućnost 2024′“

PANEL DISKUSIJA: „BEZBEDNOST U ERI SAVREMENOG ORUŽJA – MOGUĆNOSTI, PRETNJE I POSLEDICE“

Na ovoj panel diskusiji istaknuti stručnjaci istražiće ključna pitanja koja se odnose na savremeno oružje, uključujući autonomne sisteme i veštačku inteligenciju. Pitanje koje se nameće jeste: Da li ova dostignuća zaista pružaju veću zaštitu ili predstavljaju nove rizike? U okviru diskusije razmotriće se uticaj savremenih tehnologija na vojnu strategiju, kao i moralne i pravne dileme koje iz njih proizilaze.

Ključna pitanja koja će biti razmatrana uključuju:

  • Kako autonomni sistemi menjaju pravila igre na bojištu?
  • Ko preuzima odgovornost kada mašina donosi odluke o životu i smrti?
  • Da li savremeno oružje može destabilizovati globalnu bezbednost ili doneti mir?

MODERATOR I PANELISTI

Diskusiju će moderirati Katarina Janković, doktorand na Univerzitetu odbrane, a pridružiće joj se:

  • Pk dr Nenad Komazec,  vanr. profesor – zaposlen na Univerzitetu odbrane, Vojna akademija i ekpert za bezbednost, krizni menadžment I upravljanje rizicima, učesnik rata
  • Ognjen Karanović, mast. profesor istorije – direktor Centra za društvenu stabilnost, zaposlen u Matica srpska
      • Vlade Radulović, mast. politikolog za međunarodne odnose – predsednik Centra za geostrateška istraživanja i terorizam
  • Dejan Živanović, mast. istoričar – saradnik za poslove kulture i informisanja Grada Šabac, zaposlen u Gradskoj uprvi grada Šabac.

Ova panel diskusija predstavlja značajan doprinos razumevanju trenutnih izazova i potencijala modernog ratovanja. U svetlu rasprave, ključne teme su se vrtile oko odgovornosti u doba veštačke inteligencije, kao i potencijalnih destabilizacija koje savremena oružja mogu doneti. Učešće stručnjaka iz različitih oblasti osigurava sveobuhvatan pristup, a njihova razmišljanja postavljaju temelje za dalju diskusiju o bezbednosti u svetu koji se brzo menja.

Očekuje se da će panel doprineti ne samo razumevanju problema, već i oblikovanju budućih strategija i politika u oblasti bezbednosti.

5/5 - (4 votes)
Prethodni članakNovi automatski sistem u Beogradu: Kamera koja registruje sve prekršaje
Sledeći članakPripremite se za promene: Šta vas očekuje na X Međunarodnom forumu “Bezbednost za budućnost 2024”