CII Godišnji sastanak u Bogoti: Prekretnica za detektive širom sveta

Bogota, glavni grad Kolumbije, bila je domaćin ovogodišnjeg Godišnjeg sastanka (AGM) Saveta međunarodnih istražitelja (CII), koji je počeo 17. I traje sve do 21. septembra 2024. Ovaj događaj bio je od posebnog značaja jer je prvi put u istoriji organizovan u Južnoj Americi, privlačeći pažnju detektiva i profesionalaca iz oblasti bezbednosti iz celog sveta.

1
CII Godišnji sastanak u Bogoti: Prekretnica za detektive širom sveta
- Sponzor članka -hikvision srbija

Bogota, glavni grad Kolumbije, bila je domaćin ovogodišnjeg Godišnjeg sastanka (AGM) Saveta međunarodnih istražitelja (CII), koji se počeo 17. I traje sve do 21. septembra 2024.

Ovaj događaj bio je od posebnog značaja jer je prvi put u istoriji organizovan u Južnoj Americi, privlačeći pažnju detektiva i profesionalaca iz oblasti bezbednosti iz celog sveta. Sastanak je održan u luksuznom hotelu Casa Dann Carlton, smeštenom u prestižnom delu Bogote, nedaleko od poznate Zona Rosa, čuvenog po noćnom životu.

Program je uključivao jedinstvene seminare na dva jezika – engleskom i španskom. Tematska predavanja su se kretala od ključnog mišljenja (Scott Birnel) i istraživanja kripto valuta (Adnan Tahir), do korupcije i njenih posledica (Jose Barboza), kao i prevare u osiguranju u Venezueli (Maidayle Ellis). Ovakav internacionalni i dvojezični format omogućio je prisutnima da steknu nova znanja i razmene iskustva sa kolegama iz različitih krajeva sveta.

AGM CII Bogota
Source photo: Brett MikkelsonBrett Mikkelson

Pored edukativnog dela, CII AGM nije prošao bez sadržajnih i zabavnih društvenih aktivnosti. Učesnici su uživali u golf turniru u elitnom Club Militar de Golf, obilasku manastira Monsarrate na vrhu planine Cerro de las Nievas, a kruna večeri bio je nezaboravan provod u prestižnom restoranu Andrés DC, simbolu kolumbijske kulture i gastronomije. Za one avanturističkog duha, organizovan je i fakultativni izlet u Katedralu soli, jedno od najpoznatijih arhitektonskih čuda Kolumbije.

Srbiju je na ovom prestižnom događaju predstavljala Mila Kisić, prva žena osnivač detektivske agencije u RS – SCORP. Mila se istakla kao liderka u svetu bezbednosti i detektivskih usluga, podelila je svoja iskustva sa kolegama, posebno ističući napredak žena u ovoj, često muški dominantnoj industriji.

Mila Kisić, SCORP - Srbija
Photo: Mila Kisić, SCORP – Srbija

Ovaj događaj još jednom je potvrdio CII kao ključnu platformu za profesionalce iz celog sveta da razmenjuju iskustva, uspostave nove kontakte i steknu uvid u najnovije globalne trendove u oblasti istraživanja i bezbednosti. Bogota se pokazala kao savršena destinacija, a učesnici su već počeli da iščekuju sledeći CII AGM, sa utiskom da će ovaj događaj ostati zapamćen kao prekretnica u istoriji Saveta međunarodnih istražitelja.

 

Rate this post
Prethodni članakDeset godina inovacija i ekspertize: Pridružite se jubilarnom X Međunarodnom forumu „Bezbednost za budućnost 2024′“