Revolucija u poslovnim zgradama: Honeywell i Cisco donose pametno upravljanje energijom

Ovaj sistem ne samo da smanjuje potrošnju energije do 30%, već i poboljšava kvalitet vazduha i stvara prijatnije okruženje za zaposlene, što vodi ka većoj produktivnosti. Kako globalna urbanizacija raste, a standardi održivosti postaju stroži, potražnja za pametnim i energetski efikasnim zgradama nastaviće da raste

26
Revolucija u poslovnim zgradama: Honeywell i Cisco donose pametno upravljanje energijom
- Sponzor članka -hikvision srbija

Honeywell i Cisco lansirali su revolucionarno rešenje koje povezuje veštačku inteligenciju (AI) i podatke u realnom vremenu kako bi unapredili energetsku efikasnost i upravljanje zgradama. Njihova integracija omogućava zgradama da automatski prilagode grejanje, hlađenje, osvetljenje i ventilaciju na osnovu stvarne upotrebe prostora, što rezultira značajnim uštedama energije i boljim uslovima za rad.

Kombinacija platformi Honeywell Forge Sustainability+ i Cisco Spaces daje vlasnicima zgrada precizne podatke o zauzetosti prostora, temperaturi i ventilaciji, omogućavajući optimizaciju resursa u svakom trenutku. Ovaj sistem ne samo da smanjuje potrošnju energije do 30%, već i poboljšava kvalitet vazduha i stvara prijatnije okruženje za zaposlene, što vodi ka većoj produktivnosti.

Osim toga, ova tehnologija nudi prediktivno održavanje – zgrade same predviđaju kada je potrebno servisirati sisteme grejanja, hlađenja i ventilacije, što dodatno smanjuje troškove i izbegava potencijalne kvarove. Integracija IT-a i operativnih tehnologija, kako ističe Wes Sylvester, potpredsednik Cisco-a, omogućava efikasno upravljanje energijom, bez obzira na starost zgrade ili potrebu za obnovom.

Ovo rešenje je posebno važno jer su HVAC sistemi (grejanje, ventilacija i klimatizacija) ključni za održavanje optimalne temperature i kvaliteta vazduha u zgradama, a odgovorni su za čak 40-60% ukupne potrošnje energije u poslovnim zgradama. S obzirom da zgrade čine značajan deo globalne emisije ugljen-dioksida, uvođenje ovakvih pametnih sistema direktno doprinosi smanjenju emisija i troškova.

Greg Turner, glavni tehnološki direktor Honeywell-a, naglašava: „Zgrade su oduvek bile veliki zagađivači, ali sa porastom hibridnog načina rada, operateri imaju šansu da preispitaju kako upravljaju energijom i utiču na okolinu, smanjujući rad HVAC sistema po uobičajenom radnom rasporedu.“

Kako globalna urbanizacija raste, a standardi održivosti postaju stroži, potražnja za pametnim i energetski efikasnim zgradama nastaviće da raste. Ovaj inovativni pristup Honeywell-a i Cisco-a postavlja novi standard za održivu gradnju, smanjujući operativne troškove i emisije gasova, dok istovremeno pruža korisnicima maksimalnu udobnost i sigurnost.

5/5 - (4 votes)
IZVORConstruction
Prethodni članakCrna Gora uvodi „body“ kamere za pripadnike policije
Sledeći članakPridruži se webinaru: Kako unaprediti bezbednost i efikasnost uz tehnologiju prepoznavanja vozila na daljinu?