Pojačane patrole i druge bezbednosne mere u zonama škola

Kako kažu iz MUP-a nabavljena su dodatna vozila za patrole u blizini škola kako bi se dodatno podržala bezbednost učenika tokom njihovog kretanja. Evo šta apeluje MUP i koje mere su preduzete

26
Pojačane patrole i druge bezbednosne mere u zonama škola
Photo: Nova
- Sponzor članka -hikvision srbija

Sa početkom nove školske godine, mere bezbednosti su značajno pojačane, a patrole su raspoređene u zonama škola i na rutama od škole do kuće.

MUP apeluje na roditelje da podsete decu na pravila bezbednog učešća u saobraćaju, poput prelaska ulice na obeleženim pešačkim prelazima i na zeleno svetlo. Važno je da se deca uvere da ih vozač vidi i da je započeo kočenje pre nego što krenu preko kolovoza. Savet je takođe da se izbegava prelazak ulice između parkiranih vozila i korišćenje mobilnih telefona ili slušalica pri prelasku ulice.

Pojačane patrole i bezbednost na putu do škole

Prema rečima pukovnika policije Ranđela Miloševića, „policija je spremna da obezbedi siguran boravak đaka i zaštitu u školama, kao i na putu od škole do kuće kroz pojačane patrole.“ Ističe da su „nove školske patrole formirane sa ciljem da obezbede siguran put učenika od škole do kuće.“ Pored toga, nabavljena su dodatna vozila za patrole u blizini škola kako bi se dodatno podržala bezbednost učenika tokom njihovog kretanja. „Prisustvo policijskih službenika biće pojačano u školskim zonama, a kroz različite edukativne programe i projekte, uticaćemo na podizanje svesti o bezbednosti učenika,“ dodao je Milošević.

Projekti edukacije i podizanja bezbednosne svesti

Kao deo mera, policija nastavlja sa realizacijom projekata kao što je „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“, koji uključuje predavanja na teme kao što su saobraćajna bezbednost, visokotehnološki kriminal, i rizici poput narkomanije i pedofilije. Do sada je realizovano preko 35.000 radionica u osnovnim školama širom Srbije.

Pukovnik Milošević naglašava i značaj platforme „Čuvam te“, gde roditelji mogu dobiti informacije o merama bezbednosti i kako da zaštite decu od raznih rizika.

Ove pojačane mere imaju za cilj da obezbede ne samo fizičku, već i psihološku sigurnost dece tokom njihovog svakodnevnog školovanja i aktivnosti.

 

5/5 - (3 votes)
IZVORDnevnik
Prethodni članakTenzor menja rukovodstvo: Miha Senčar na čelu kompanije
Sledeći članakDIVLJE DEPONIJE NA SVE STRANE: NIŠ UVODI KAMERE I BESPILOTNE LETELICE ZA NELEGALNO ODLAGANJE OTPADA