DIVLJE DEPONIJE NA SVE STRANE: NIŠ UVODI KAMERE I BESPILOTNE LETELICE ZA NELEGALNO ODLAGANJE OTPADA

Kamere I bespilotne letelice nadgledaće pet ključnih lokacija, a kazne za nelegalno odlaganje otpada kreću se od 6.000 do 120.000 dinara, u zavisnosti od toga da li je prekršaj učinjen od strane fizičkog lica, preduzetnika ili pravnog lica.

25
DIVLJE DEPONIJE NA SVE STRANE: NIŠ UVODI KAMERE I BESPILOTNE LETELICE ZA NELEGALNO ODLAGANJE OTPADA
Photo: tv zona plus
- Sponzor članka -hikvision srbija

Niš pokreće novu inicijativu za suzbijanje nelegalnog odlaganja otpada koristeći naprednu sigurnosnu opremu, uključujući kamere i bespilotne letelice. Takođe najavljene su oštre kazne iz GO Palilula za one koji ne poštuju komunalni red, ističući da će opština uložiti značajne napore u uklanjanje divljih deponija.

Kamere će biti postavljene na pet ključnih lokacija koje su prepoznate kao najkritičnije u pogledu nelegalnog odlaganja otpada. Ove kamere su opremljene senzorima koji automatski detektuju pokrete i aktiviraju snimanje, a prikupljeni materijali se odmah prosleđuju komunalnoj miliciji. Ova tehnologija omogućava precizno praćenje aktivnosti i identifikaciju počinilaca, čime se olakšava primena kaznenih mera.

Proces funkcionisanja ovih sistema biće jednostavan – identifikacija vlasnika vozila iz kojih je otpad izbačen vršiće se na osnovu snimaka, a vlasnici vozila biće pozvani da daju obaveštenje o tome ko je upravljao vozilom u tom trenutku. Na osnovu tih informacija, sprovodiće se sankcionisanje.

Pored kamera, opština koristi i bespiltone letelice za nadgledanje područja gde nije moguće postaviti kamere zbog tehničkih ograničenja. One će redovno nadgledati te lokacije, omogućavajući bržu reakciju komunalnih patrola.

Kazne za nelegalno odlaganje otpada kreću se od 6.000 do 120.000 dinara, u zavisnosti od toga da li je prekršaj počinjen od strane fizičkog lica, preduzetnika ili pravnog lica. Ova strategija predstavlja značajan korak u borbi protiv divljih deponija i poboljšanju očuvanja životne sredine u Nišu.

Komunalna milicija se nada da će ovaj model, koji pokazuje rezultate u smanjenju divljih deponija, biti primer za druge gradske opštine i da će doprineti širenju upotrebe slične tehnologije u cilju očuvanja čistoće i reda u svim delovima grada.

5/5 - (2 votes)
IZVORGlas Juga
Prethodni članakPojačane patrole i druge bezbednosne mere u zonama škola
Sledeći članakKo mi gleda profil? Obaveštajne službe prate svaki naš korak na društvenim mrežama