Marlink preuzeo cyber security kompaniju Diverto

Marlink je preuzeo hrvatsku kompaniju specijalizovanu za napredna IT i OT sigurnosna rešenja Diverto. Ovaj potez će značajno ojačati Marlinkov portfelj cyber bezbednosti.

74
Marlink preuzeo cyber security kompaniju Diverto
Photo: zastita.info
- Sponzor članka -hikvision srbija

Marlink, vodeći pružalac upravljanih ICT usluga ključnih za poslovanje, uspešno je završio akviziciju kompanije Diverto, pionira u pružanju naprednih IT i OT bezbednosnih rešenja za preduzeća i kritičnu infrastrukturu.

Ovaj potez će značajno unaprediti Marlinkov portfelj cyber bezbednosti, omogućavajući kompaniji da ponudi najnaprednija rešenja i usluge svojim globalnim korisnicima u pomorskom, energetskom i humanitarnom sektoru, kao i Divertovim klijentima iz sektora kritične infrastrukture.

Diverto, sa sedištem u Zagrebu, specijalizovan je za pružanje usluga i rešenja cyber bezbdnosti. Njihov opsežni portfelj obuhvata profesionalne usluge kao što su testiranje prodora, crveni i ljubičasti teaming, sigurnosne revizije, upravljanje rizikom, usklađenost i druge kibernetičke usluge. Divertov napredni sigurnosni operativni centar (SOC), koji uključuje upravljanje incidentima i forenziku, pruža zaštitu kako za IT tako i za OT sisteme.

Divertovi klijenti, koji dolaze iz javnog i privatnog sektora, prepoznaju vrednost informacione sigurnosti i vide je kao ključnu prednost u upravljanju poslovnim rizicima. Diverto zapošljava više od 50 iskusnih stručnjaka sa preko 150 sigurnosnih sertifikata, što ih čini pouzdanim partnerom u oblasti kibernetičke sigurnosti.

„Želimo dobrodošlicu Divertu i njegovom stručnom osoblju u Marlink Grupu. Potražnja za stručnošću i resursima kako bi se zadovoljile sve veće potrebe naših klijenata u IT i OT sigurnosti brzo raste i ova je akvizicija važan korak u jačanju naših sposobnosti i širenju našeg dosega u kibernetičkoj sigurnosti,“ rekao je Nicolas Furgé, direktor, Digital, Marlink.

„Integracija Diverta omogućit će Marlinku da dohvati rastuće tržišne prilike u IT i OT sigurnosti te da zajedno izgradi moćnu kibernetičku sigurnost za daljinske operacije i kritičnu infrastrukturu,“ dodao je.

Mogućnosti Diverta savršeno dopunjuju Marlinkov portfelj rešenja za kibernetičku sigurnost, koji kombinuje upravljane SOC usluge za daljinske operacije sa paketom rešenja za zaštitu svih nivoa mreže i krajnjih korisnika. Ova integracija će postaviti nove standarde u pružanju sigurnosnih usluga klijentima koji rade na udaljenim lokacijama, osiguravajući im najbolju moguću zaštitu.

„Diverto se sa zadovoljstvom pridružuje Marlink Grupi i veselimo se načinima na koje će naši klijenti i zaposleni imati koristi od vodećeg pružaoca ICT rešenja kritičnih za poslovanje, sa globalnim dosegom, finansijskom snagom i pristupom novim tržištima,“ rekao je Bože Šarić, predsednik uprave Diverta.

„Diverto će doprineti značajnom ekspertizom u oblasti kibernetičke sigurnosti i inženjerskim sposobnostima koje će omogućiti stvaranje celovitog i jedinstvenog portfelja najboljih u klasi rešenja za kibernetičku sigurnost kako bi se zadovoljile sve veće potrebe Marlinkovih klijenata,“ zaključio je Šarić.

5/5 - (3 votes)
IZVORZaštita Info
Prethodni članakGlobalni BOOM: Rapidna ekspanzija tržišta perimetarske zaštite do 2030
Sledeći članakDa li mora da idemo na posao dok traju paklene vrućine? Koje su obaveze poslodavaca?