Nevoljno u kadru: Nova saobraćajna kamera vidi sve

Zamislite da vozite brzinom od 300 km/h i da vas i dalje neko prati - to je realnost koju kreira najnovija kamera koju je proizvela poljska firma. Kamera koristi naprednu tehnologiju laserskog merenja i bez obzira na gustinu saobraćaja ili vremenskih uslova, ova kamera ne greši.

118
Nevoljno u kadru: Nova saobraćajna kamera vidi sve
- Sponzor članka -hikvision srbija

Napredak tehnologije ne prestaje, a sada je došao red da saobraćajne kamere pokažu svoju moć.

Zamislite da vozite brzinom od 300 km/h i da vas i dalje neko prati – to je realnost s najnovijom kamerom od poljske firme Vitronic Machine Vision. Njihova nova kamera, Poliscan, postavlja nove standarde u kontroli brzine i već je donela značajne rezultate na poljskim putevima.

Poliscan kamera koristi naprednu tehnologiju laserskog merenja, čineći je neprikosnovenom u preciznosti. Bez obzira na gustinu saobraćaja ili vremenskih uslova, ova kamera ne greši. Snima vozila koja se kreću jedno iza drugog, kao i ona koja prolaze paralelno, bez mogućnosti za zamenu ili grešku. Svaki snimak je neoboriv na sudu, zahvaljujući rigoroznim testiranjima i atestima koje su prošle.

Kućište kamere, koje podseća na stub, omogućava joj da prati saobraćaj iz svih pravaca, snimajući nekoliko traka istovremeno. Takođe, Poliscan kamera dolazi u tri konfiguracije: kao stub s nizom kamera, na tronošcu ili u kućištu koje liči na zadnji deo kamp kućice, pružajući fleksibilnost u instalaciji.

“Veliki brat“ na putu: ŠTA SNIMAJU SAOBRAĆAJNE KAMERE U BEOGRADU?

Jedna od najimpresivnijih karakteristika ove kamere je njena sposobnost da snima vozila koja se kreću brzinama do 320 km/h, što daleko nadmašuje mogućnosti većine saobraćajnih kamera na tržištu. Laser, poznat kao Lidar, zaslužan je za ovu raznovrsnost i nepogrešivost u detekciji.

Vitronicova Poliscan kamera predstavlja revoluciju u saobraćajnom nadzoru, kombinacijom visoke tehnologije i preciznosti koja garantuje sigurnost na putevima. Svaka njena karakteristika je pažljivo osmišljena da bi se obuzdali nepažljivi vozači i povećala bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

Snimanje prekršaja postaje neizbežno, a vozači će morati dvaput da razmisle pre nego što pritisnu papučicu za gas.

 

5/5 - (2 votes)
IZVORTelegraf
Prethodni članakOD 7. JULA OBAVEZAN PRISTUP CRNOJ KUTIJI U VOZILU – EVO ŠTA VOZAČI TREBA DA ZNAJU
Sledeći članakNapad na nastavnika- krivično delo: Hoće li biti izmene krivičnog zakonika?