Održana Treća međunarodna konferencija IPO u Tirani

Ovaj značajan događaj u Tirani okupio je preko 30 zemalja sveta, pružajući platformu za diskusiju o transnacionalnom organizovanom kriminalu i borbi protiv terorizma. Evo ko su bili učesnici iz Srbije.

63
Održana Treća međunarodna konferencija IPO u Tirani
- Sponzor članka -hikvision srbija

Tirana je od 21. do 22. juna 2024. bila domaćin Treće međunarodne konferencije Međunarodne policijske organizacije (IPO). Ovaj značajan događaj okupio je preko 30 zemalja sveta, pružajući platformu za diskusiju o transnacionalnom organizovanom kriminalu i borbi protiv terorizma.

Konferencija je bila posvećena najaktuelnijim bezbednosnim pitanjima današnjice kao što su:

  • Transnacionalni organizovani kriminal: Analizirani su izazovi i strategije u borbi protiv globalnih kriminalnih mreža.
  • Borba protiv terorizma: Diskutovano je o saradnji međunarodnih agencija u prevenciji i suzbijanju terorističkih pretnji.
  • Inovacije u bezbednosti: Prikazane su nove tehnologije i metodologije koje unapređuju policijski rad.

Među istaknutim učesnicima iz Srbije bili su Mila Kisić, prva žena osnivač detektivske agencije „SCORP“ u Srbiji, i Ilija Životić, priznati stručnjak za bezbednost. Njihovo prisustvo dodatno je naglasilo važnost regionalne saradnje i razmene iskustava u borbi protiv savremenih bezbednosnih pretnji.

Ilija Životić i Mila KisicZašto je konferencija ključna?

Ova konferencija je od izuzetnog značaja jer okuplja vrhunske stručnjake iz oblasti bezbednosti, omogućavajući razmenu informacija i iskustava koja su od suštinske važnosti za unapređenje globalne bezbednosti. Posebno je naglašena potreba za čvršćom međunarodnom saradnjom kako bi se efikasno odgovorilo na izazove organizovanog kriminala i terorizma.

Konferencija je započela 21. juna plenarnom sesijom i večerom, dok su 22. juna održane glavne aktivnosti, uključujući uvodne reči, prezentacije visokih zvaničnika i diskusije na teme kongresa. Učesnici su imali priliku da čuju stavove i iskustva stručnjaka iz različitih zemalja i sektora, čime je dodatno naglašena potreba za globalnom saradnjom u borbi protiv savremenih bezbednosnih pretnji.

tirana IPOOvaj događaj je pokazao da je međunarodna saradnja ključna za stvaranje sigurnijeg sveta. Učesnici su se složili da je potrebno nastaviti zajedničke napore i razmenu informacija kako bi se efikasno suprotstavili izazovima organizovanog kriminala i terorizma.

Za više informacija o kongresu i zaključcima, posetite zvanični sajt IPO-a.

5/5 - (2 votes)
Prethodni članakEdukacija i podizanje svesti – prva linija odbrane od deep fake prevara
Sledeći članakDa li su službenici obezbeđenja dovoljno cenjeni?