Uređaji i vozila „pokretne mete“: Nova tehnologija snima SVE u pokretu

EOC Plus tehnologija koristi visoko sofisticirane senzore koji mogu detektovati i analizirati signale iz različitih uređaja, a evo i kojih.

89
Uređaji i vozila „pokretne mete“: Nova tehnologija snima SVE u pokretu
- Sponzor članka -hikvision srbija

Kompanija Leonardo nedavno je lansirala naprednu tehnologiju za skeniranje i identifikaciju elektronskih uređaja koja se nalaze unutar vozila u pokretu.

Ova tehnologija, nazvana EOC Plus, koristi visoko sofisticirane senzore koji mogu detektovati i analizirati signale iz različitih uređaja, uključujući mobilne telefone, pametne satove, slušalice, čipove za kućne ljubimce, određene IPhone modele, sve uređaje koji su povezani na internet i Bluetooth, fitness trackere, sisteme u automobilima, senzore za pritisak guma, pa čak i elektronske oznake u knjigama iz biblioteke. Fascinantno, zar ne?

Praćenje nikad lakše…

Ovi podaci se zatim povezuju sa registarskim brojem vozila, stvarajući detaljan „elektronski otisak“ koji omogućava organima reda da prate kretanje vozila bez potrebe za direktnim kontaktom.

Inovacija EOC Plus može se primenjivati u različitim bezbednosnim institucijama, kako u policijskim, vojsci, tako i u civilnom sektoru. Na primer mogu se koristiti za upravljanje saobraćajem i nadzor parking mesta. Osim što unapređuje bezbednosne procedure, tehnologija takođe otvara vrata za upotrebu na mestima kao što su železničke stanice,, šoping centri, pružajući mogućnost za širi nadzor bez vidljive prisutnosti.

Međutim, ovakva tehnologija takođe podstiče žustre debate o etičkim i pitanjima privatnosti. Sposobnost skoro neprimetnog nadzora građana izaziva zabrinutost kod zagovornika privatnosti, koji upozoravaju na potencijalne zloupotrebe.

Kritičari naglašavaju potrebu za strožim regulativama koje će ograničiti zloupotrebe i osigurati da se tehnologija koristi na pravedan i transparentan način, štiteći prava i privatnost pojedinaca.

Kao što je istakao Nate Maloney, portparol kompanije Leonardo, tehnologija je patentirana i trenutno se intenzivno radi na njenom plasmanu na globalnom tržištu.

Uprkos mogućnostima koje pruža, važno je voditi računa o etičkim implikacijama i osigurati da njena primena bude u skladu sa zakonskim normama i standardima zaštite privatnosti.

5/5 - (2 votes)
IZVORForbes
Prethodni članakJačanje bezbednosti pred letnju turističku sezonu
Sledeći članakNovi standard zaštite: Da li će nekonvencionalni sistemi postati naša svakodnevica?